ГоловнаСвіт

Туреччина направила додаткові сили на зміцнення кордону з Сирією

Частина особового складу та обладнання увійшла до Сирії.

Туреччина направила додаткові сили на зміцнення кордону з Сирією
Турецкие военные в операции "Оливковая ветвь"
Фото: EPA\UPG

Туреччина відправила підкріплення до свого кордону з Сирією - зокрема, близько 100 транспортних засобів, включаючи навісні пікапи і зброю. Про це в неділю, 23 грудня, повідомило турецьке агентство DHA, інформує Reuters.

"До складу турецької колони, яка відправилася в прикордонний район Кіліс в південній провінції Хатай, входили танки, гаубиці, кулемети і автобуси з бійцями", - йдеться в повідомленні.

Частина військового обладнання і особового складу повинна бути розміщена на постах уздовж кордону, тоді як частина перейшла кордон і увійшла до Сирії через район Ельбейлі.

Ельбейлі розташована за 45 кілометрів від північного сирійського міста Манбідж, який був головним каталізатором напруги між Анкарою і Вашингтоном. У червні союзники з НАТО досягли угоди, згідно з якою курдські Загони народної оборони мають бути витіснені з регіону.

Ердоган заявив у п'ятницю, що Туреччина візьме на себе боротьбу з бойовиками "Ісламської держави" в Сирії тоді, як Сполучені Штати виводять свої війська

Нагадаємо, 12 грудня президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що турецька армія скоро почне нову військову операцію в північній Сирії на східному березі Євфрату - це зона військового впливу США. Курдські Загони народної самооборони (YPG) в цьому регіоні є важливим союзником США в боротьбі проти ІДІЛ. Анкара вважає, що підтримувані США курдські Загони народної оборони є терористичною організацією.

14 грудня Ердоган і Трамп провели телефонну розмову, на якій обговорювалася ситуація в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram