ГоловнаСвіт

Трамп визначився з тимчасовим наступником Меттіса в Пентагоні

Виконувачем обов'язків міністра з 1 січня стане Патрік Шанахан.

Трамп визначився з тимчасовим наступником Меттіса в Пентагоні
Патрик Шанахан
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп збирається звільнити міністра оборони Джеймса Меттіса від виконання обов'язків вже з 1 січня, на два місяці раніше ніж планував сам глава Пентагону.

Про це пише The New York Times.

За даними видання, виконувачем обов'язків міністра стане Патрік Шанахан, заступник Меттіса й колишній топ-менеджер Boeing.

Причиною такого рішення стало прохання про відставку Меттіса, у якому він не тільки не подякував Трампу за надану довіру, але фактично розкритикував президента за рішення вивести війська із Сирії. Глава Пентагону, зокрема, зазначив, що підхід США до країн, чиї стратегічні інтереси суперечать американським (Росія і Китай), має бути твердим і непохитним, а союзників треба поважати.

І республіканці, і демократи високо оцінюють генерала Меттіса, тому Трамп зазнав критики за це звільнення, зокрема і з боку однопартійців.

New York Times пише, що Трамп був розлючений через цього листа, і з кожним днем його злість на Меттіса лише збільшується.

У суботу він написав твіт, у якому йшлося, що "коли президент Обама безславно звільнив Джима Меттіса, я дав йому другий шанс; деякі думали, що я не повинен був цього робити, я ж думав, що повинен був".

Шанахан, який тимчасово замінить Меттіса, за даними видання, подобається Трампу почасти тому, що підтакує йому в питаннях витрат на оборону.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram