ГоловнаСвіт

Росіяни назвали відкриття мосту через Керченську протоку головною подією року

Будівництво мосту порушило суверенітет України.

Росіяни назвали відкриття мосту через Керченську протоку головною подією року
Фото: EPA/UPG

Росіяни назвали відкриття мосту через Керченську протоку, який з'єднав материкову Росію з окупованим нею Кримом, головною подією року.

Про це свідчать дані соціологічного опитування "Левада-центру". Опитування було проведено 13-19 грудня в спосіб особистого інтерв'ю з 1600 респондентами.

Відкриття мосту через Керченську протоку головною подією року, що минає, вважають 47% жителів РФ. На другому місці з невеликим відставанням опинилася пенсійна реформа з підвищенням пенсійного віку (46%).

Загалом дуже багато підсумків року, важливих для росіян, не пов'язано з Росією. Це і масове вбивство в Керченському політехнічному коледжі (28%), і введення воєнного стану в Україні (25%), і бойові дії на Донбасі і загибель ватажка "ДНР" (19%), і церковна ситуація в Україні (16%), і голодування Олега Сенцова (3%).

Нагадаємо, мостовий перехід через Керченську протоку складається з паралельних автомобільної та залізничної секцій. Автодорога налічує чотири смуги руху. Рух автомобільною частиною мосту відкрили 15 травня 2018 року.

У США, Канаді та Євросоюзі засудили будівництво мосту, назвавши його порушенням державного суверенітету України. Протест висловили МЗС України і президент Петро Порошенко, які нагадали про судові позови проти РФ у зв'язку з незаконним будівництвом в акваторії Азовського моря.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram