ГоловнаСвіт

У США прокуратура подала позов проти Facebook

Позов стосується скандалу, що пов'язаний з Cambridge Analytica.

У США прокуратура подала позов проти Facebook
Фото: Depositphotos/MichalLudwiczak

Генеральний прокурор Вашингтона подав судовий позов проти компанії Facebook, який стосується надання доступу до даних користувачів соцмережі компанії Cambridge Analytica.

Отримані компанією дані нібито могли бути використані для впливу на результат виборів президента в США в 2016 році, пише The Hill.

"Facebook не захистив конфіденційність своїх користувачів і обдурив їх щодо того, хто мав доступ до їх даних і як ці дані використовувалися. Facebook піддав ризику маніпуляцій дані користувачів, дозволивши таким компаніям, як Cambridge Analytica і іншим, доступ до особистих даних без згоди користувачів", - йдеться в поданні генпрокурора Вашингтона Карла Расіна.

"Цей позов має на меті змусити Facebook виконувати власні обіцянки щодо захисту приватності користувачів", - наводить слова прокурора видання.

Нагадаємо, Facebook заблокувала компанію, яка збирала особисті дані користувачів. Згідно із заявою Facebook, професор психології Кембриджського університету Олександр Коган створив на платформі соцмережі додаток під назвою "This is your digital life", що повинен був складати психологічний портрет користувача.

Додаток запитував дозвіл на доступ до особистої інформації, включаючи місце проживання, список друзів, інформацію про "лайки". Пізніше Коган передав інформацію про користувачів третім особам, в тому числі і Cambridge Analytica.

У зв'язку зі скандалом, гендиректора британської компанії Cambridge Analytica відсторонили від роботи через звинувачення у використанні особистих даних 50 млн користувачів Facebook.

Група інвесторів подала позов до суду на компанію Facebook в зв'язку зі скандалом навколо британської компанії Cambridge Analytica.

Нагадаємо, Facebook видалив понад 270 сторінок і акаунтів, пов'язаних з російським "Агентством інтернет-досліджень", відомих як "фабрика тролів".

У травні Cambridge Analytica повідомила про закриття на тлі скандалів навколо Facebook.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram