ГоловнаСвіт

На прес-конференцію Путіна не пустили журналіста, який розслідував отруєння Скрипалів

Дмитро Пєсков раніше заявив, що на захід не пустили лише "людей з певними захворюваннями і судимістю".

На прес-конференцію Путіна не пустили журналіста, який розслідував отруєння Скрипалів
Пресс-конферанция Владимира Путина
Фото: стопкадр видео

Головного редактора видання The Insider, лідера руху "Ми" Романа Доброхотова не пустили на прес-конференцію президента Росії Володимира Путіна.

Про це Доброхотов написав у своєму Twitter.

"Остаточно сказали, що на пресуху не допустять (навіщо тоді акредитували - незрозуміло). Що ж, бути єдиним журналістом, якому не дозволено приходити на прес-конференцію Путіна - це почесно, я вважаю. (До речі, сьогодні привітаємо Путіна з днем чекіста новим розслідуванням)", - написав журналіст.

У січні 2018 року Доброхотова також не пустили на гайдарівський форум на вимогу ФСО, яка, на думку журналіста, включила його в "чорний список".

Раніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков стверджував, що на прес-конференцію допустили 99,9% охочих. За його словами, не пустили лише "людей з певними захворюваннями і судимістю".

Нагадаємо, у 2006 році колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля засудили в РФ за шпигунство на користь британської розвідки до 13 років позбавлення волі. У 2010 році він отримав притулок у Великобританії в рамках обміну шпигунами.

4 березня Скрипаля і його дочку Юлію виявили непритомними на лавці в центрі Солсбері. Слідчі встановили, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Британія вважає "вкрай імовірним", що отруєння екс-полковника ГРУ санкціонував особисто Путін.

Сам президент РФ заявив, що "цей шпигунський скандал роздувається штучно" і назвав Скрипаля зрадником і покидьком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram