ГоловнаСвіт

МЗС РФ: прохід українських кораблів через Керченську протоку може "ускладнити ситуацію"

Захарова назвала заяву Турчинова "провокаційною".

МЗС РФ: прохід українських кораблів через Керченську протоку може "ускладнити ситуацію"
Спикер МИД РФ Мария Захарова
Фото: EPA/UPG

У Міністерстві закордонних справ Росії прокоментували заяву секретаря РНБО Олександра Турчинова про те, що Україна назвала підготовку нового проходу кораблів через Керченську протоку.

Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова.

За її словами, це може "ускладнити ситуацію". Спікер російського МЗС назвала заяву Турчинова "провокаційною".

"Вона (заява, - ред.) абсолютно безвідповідальна, вона покликана посилити ситуацію. Знову ж багато партнерів України намагаються, так би мовити, зняти з себе напругу в цій ситуації, займаються пошуками шляхів деескалації. І на тлі цих спроб, які вживає ціла низка в тому числі держав ЄС, робити таку заяву? Просто розписуватися в тому, що провокація - це і є візитна картка нинішнього київського режиму", - заявила Захарова.

Нагадаємо, в інтерв'ю Бі-бі-сі Турчинов розповів, що Україна запросила міжнародних партнерів взяти участь в проході кораблів ВМС з Чорного моря в Азовське через Керченську протоку.

25 листопада Росія з застосуванням зброї захопила біля Керченської протоки три українських судна (буксир "Яни Капу" і два катери "Бердянськ" і "Нікополь") з екіпажами (24 людини). Троє моряків отримали поранення. 27-28 листопада суд Сімферополя заарештував всіх полонених до 25 січня 2019 року.

Україна проінформувала про агресію РФ в Керченській протоці трибунал ООН з морського права. Також Україна готує позов до міжнародного суду ООН.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram