ГоловнаСвіт

Німецький Spiegel викрив власного журналіста, який придумував тексти і героїв

Журналіст визнав свою провину і розірвав контракт з виданням.

Німецький Spiegel викрив власного журналіста, який придумував тексти і героїв
Фото: EPA/UPG

В одному з найвідоміших видань у Німеччині - тижневику Spiegel - розгорівся скандал через обман з боку його співробітника. Як повідомили в середу, 19 грудня, на інтернет-сторінці видання, редактор Клаас Релотіус (Claas Relotius) "у значних масштабах фальсифікував свої історії і вигадував героїв". Обман викрили після внутрішнього розслідування, повідомляє Німецька хвиля.

Повідомляють, що перша підозра виникла після оприлюдненого в листопаді цього року тексту. У колеги, який працював над матеріалом разом із зазначеним редактором, виникли підозри - і він поділився ними з колегами.

Згодом Релотіус зізнався, що в деяких випадках придумував історії, а також героїв і спотворював факти. За його власними словами, йдеться про щонайменше 14 недостовірних статей, опублікованих у Spiegel. У неділю, 16 грудня, журналіст звільнив своє місце в редакції, а в понеділок розірвав контракт із виданням.

Спочатку Релотіус писав для Spiegel як позаштатний співробітник, а останні півтора року мав постійний контракт на посаді редактора. З 2011 року в друкованій версії тижневика і на сайті Spiegel Online вийшло близько 60 текстів його авторства. До роботи в Spiegel журналіст працював також на кілька інших ЗМІ і навіть отримував нагороди.

Нагадаємо, в листопаді головного редактора українського Vogue звільнили після скандалу з плагіатом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram