ГоловнаСвіт

Французька влада вирішила відкласти підвищення цін на паливо через протести

Макрон погодився піти на поступки.

Французька влада вирішила відкласти підвищення цін на паливо через протести
Во время протестов ‘желтых жилетов’ в Париже, 01 декабря 2018.
Фото: EPA\UPG

Французька влада вирішила відкласти підвищення податку на дизельне паливо і бензин, яке було заплановано на 1 січня, через масові протести "жовтих жилетів".

Про це пише AFP з посиланням на джерела в уряді.

Про рішення, яке було прийнято президентом Макроном у понеділок після наради з лідерами французьких партій, повинен оголосити прем'єр-міністр Едуар Філіпп після зустрічі з депутатами провладної партії "Вперед, Республіка". Зустрічатися з представниками "жовтих жилетів" Філіпп не буде з "міркувань безпеки".

Демонстрації, які вилилися у вуличні сутички і вандалізм у Парижі минулими вихідними, почалися в листопаді на знак протесту проти підвищення податку на паливо, за рахунок якого влада збиралася фінансувати природоохоронні заходи.

Мітинги швидко стали організованим рухом проти президента Еммануеля Макрона. Його звинувачують у проведенні політики, яка особливо вдарила по небагатим сім'ям. "Жовті жилети" також вимагають підвищення мінімальної зарплати і повернення податку на багатство, скасованого минулого року.

Протест почали водії, які за правилами повинні мати світловідбиваючі жилети і надягати їх, залишаючи машину в разі аварійної зупинки.

Це наймасштабніші заворушення у Франції за останні п'ятдесят років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram