ГоловнаСвіт

Голова МЗС Австрії виступила проти зняття санкцій з РФ, але за двосторонній діалог

"На жаль, ми не бачимо жодних відчутних успіхів у Мінських домовленостях".

Голова МЗС Австрії виступила проти зняття санкцій з РФ, але за двосторонній діалог
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль вважає, що питання зняття санкцій з Росії неактуальне, оскільки немає прогресу в реалізації Мінських домовленостей.

Про це вона заявила під час виступу в нижній палаті парламенту, передає "Укрінформ".

"Сьогодні, на жаль, ми не бачимо жодних відчутних успіхів у Мінських домовленостях, щоб домагатися зняття економічних санкцій у рамках ЄС", - заявила Кнайсль.

За її словами, Австрія в рамках свого головування в Раді ЄС виступає за поліпшення діалогу між Євросоюзом і Росією. Однак вона нагадала, що санкції ЄС проти РФ були введені після анексії Криму та дестабілізації на сході України.

У той самий час Кнайсль поскаржилася на те, що антиросійські санкції "сильно позначаються на економіці Австрії". За її словами, експорт Австрії в РФ скоротився на третину.

Нагадаємо, відомо, що Кнайсль давно симпатизує Росії. Вона - член коаліційного уряду Австрійської народної партії і правої Австрійської партії свободи, хоча в жодній партії не перебуває. У серпні президент РФ Володимир Путін побував на весіллі у Кнайсль. Він подарував молодятам картину з сільськими мотивами, старовинну олієвитискачку і тульський самовар. З Путіним також приїхав державний Кубанський козачий хор.

Канцлер Австрії Себастьян Курц, коментуючи "весільний вояж" Путіна, заявив, що присутність президента РФ на весіллі голови МЗС, а також його танці з нареченою ніяк не позначилися на політиці Австрії щодо Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram