ГоловнаСвіт

У Європі збираються закрити останній завод з виробництва комп'ютерів

Через перенесення виробництва в Японію робочі місця втратять 1500 працівників.

У Європі збираються закрити останній завод з виробництва комп'ютерів

У 2020 році в баварському Аугсбурзі закриють завод Fujitsu, який є останнім виробником комп'ютерів в Європі, повідомляє DW.

"Останній завод в Європі, який виготовляє ноутбуки та настільні комп'ютери, закриють у 2020 році. Закриття заводу японської компанії Fujitsu в німецькому місті Аугсбург торкнеться 1500 працівників", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під загрозою опиняться також 300 робочих місць, пов'язаних з заводом компаніях Німеччини. Відділи розробки, збору і логістики переїдуть до Японії.

Тепер між менеджментом компанії і працівниками йдуть переговори щодо подальшої долі працівників, які втратять роботу в результаті закриття заводу.

Представники Fujitsu повідомили, що завод в Аугсбурзі, який займався виробництвом ноутбуків і пристроїв для зберігання інформації, є останнім заводом такого штибу в усій Європі. Зараз у сфері виробництва комп'ютерів домінують азіатські фірми: Acer і Asus з Тайваню, Lenovo з Китаю, Samsung і LG з Південної Кореї. Конкуренцію їм складають лише три великих американських гіганти комп'ютерної індустрії: Apple, Dell і HP.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram