ГоловнаСвіт

Російський телеканал "узяв інтерв'ю" в загиблої в Керчі дівчини

Телеведуча порекомендувала звернутися у прес-службу телеканалу.

Російський телеканал "узяв інтерв'ю" в загиблої в Керчі дівчини
Ольга Скабеева
Фото: скриншот видео

17 жовтня під час спецефіру програми "60 минут" телеканалу "Россия-1", обговорюючи трагедію в окупованій Керчі, ведуча взяла коментар у студентки другого курсу Аліни Керової. Однак як пізніше з'ясувалося, дівчина з таким ім'ям загинула під час нападу.

Про це повідомляє телеканал "Дождь".

Дівчина, яку ведуча Ольга Скабєєва представила як Аліну Керову, розповідала про події в коледжі. Однак одногрупниця загиблої Вікторія Жукова розповіла, що на записі звучить голос не Аліни.

"Ось с*ки. Аліна загинула. Звичайно, це не вона і голос не її. Немає в нас у коледжі нікого більше з таким прізвищем, а тим більше на другому курсі. Голос Аліни я б упізнала хоч би що", - сказала Жукова.

Коли журналісти "Дождя" зв'язалися зі Скабєєвою і спитали, як так сталося, вона порадила їм звернутися в прес-службу телеканалу або поговорити з дівчиною, яку представили як Аліну Керову.

"Ну давайте ми вам дамо телефон, а ви зв'яжіться з нею і поговоріть. І з усіма, хто причетний до цього прямого включення. Якщо ви не проти... Ви хочете розібратися, то давайте зараз так зробимо. Ви не будете робити зараз своїх емоційних, поспішних висновків", - заявила телеведуча.

"Ви б тільки спокійніше, будь ласка. У рамках тієї пропозиції, яку я вам щойно зробила, давайте, звичайно ж, діяти, добре? Ви якось дуже імпульсивно налаштовані і постійно дискутуєте зі мною, хоча, в цілому, незрозуміло, на яку тему", - додала вона.

У прес-службі телеканалу заявили, що "спробують прояснити це питання".

Нагадаємо, 18-річний студент коледжу Владислав Росляков 17 жовтня влаштував вибух і відкрив стрілянину з рушниці в політеху в Керчі, після чого наклав на себе руки. Жертвами трагедії стала 21 особа, включно зі стрільцем. 46 людей постраждали.

Слідчий комітет РФ розслідує справу за статтею про масове вбивство. У свою чергу українська прокуратура відкрила справу за статтею "теракт".

21 жовтня росЗМІ опублікували, а тоді видалили відео теракту в Керчі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram