ГоловнаСвіт

Поліція Естонії закликала водіїв-зірвиголів записатися в донори органів

Значну частину донорських органів отримано від людей, які загинули у ДТП.

Поліція Естонії закликала водіїв-зірвиголів записатися в донори органів

Поліція Естонії почала роздавати водіям, які перевищують швидкість, листівки з пропозицією стати донорами органів.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на правоохоронців.

"На деяких водіїв, які перевищують граничну швидкість, не діє ні бесіда, ні покарання. Мета цих карток - змусити водія задуматися про можливе майбутнє своєї поведінки. Якщо водій вирішив, що постійне перевищення швидкості - його спосіб життя, то ми радимо йому заповнити картку пожертвування своїх органів і тканин, якщо поспіх обернеться для нього найважчими наслідками", - розповіла співробітниця охорони правопорядку департаменту поліції і прикордонної охорони Сірле Лойго.

Вона зазначила, що значну частину донорських органів отримано від людей, які загинули в дорожньо-транспортних пригодах.

Лойго не виключила, що якщо водій воліє жити на межі, то якоїсь миті він цю межу переступить, наразивши на небезпеку життя і своє, і пасажирів.

"Вони можуть стати донорами органів. Якщо ж людина не зареєструвалася як донор органів, то це важке рішення повинні приймати біля лікарняного ліжка близькі. Ухвалення емоційно такого важкого рішення несправедливо перекладати на скорботних родичів, зроби це сам. Можливо, ця людина матиме можливість врятувати когось іншого", - додала Лойго.

Нагадаємо, в травні Верховна Рада України прийняла новий закон про трансплантацію органів, зберігши норму про те, що донор повинен надавати на неї письмовий дозвіл.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram