ГоловнаСвіт

Путін запропонував Трампу зустрітися 11 листопада в Парижі

Свою пропозицію президент РФ передав через Джона Болтона.

Путін запропонував Трампу зустрітися 11 листопада в Парижі
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін запропонував організувати зустріч з президентом США Дональдом Трампом на полях заходів на честь 100-річчя закінчення першої світової війни в Парижі 11 листопада.

Свою пропозицію він озвучив на зустрічі з помічником Трампа з нацбезпеки Джоном Болтоном, передає ТАСС.

"Звичайно, було б корисним продовжити прямий діалог і з президентом Сполучених Штатів, насамперед, на полях міжнародних заходів, які найближчим часом відбудуться, ну, наприклад, в Парижі... Звичайно, якщо американська сторона зацікавлена в цих контактах", - сказав Путін.

Болтон у відповідь запевнив Путіна, що Трамп буде радий зустрітися з ним. Він також погодився з тим, що діалог Москви і Вашингтона буде корисний.

"Незважаючи на ті відмінності, які існують між нами відповідно до національних інтересів кожної країни, дуже корисно нам зустрічатися і знаходити ті точки дотику, які можуть бути для нас корисні", - сказав він.

Нагадаємо, востаннє Путін і Трамп зустрічалися в Гельсінкі 16 липня. Сенатор Джон Маккейн назвав зустріч президентів США і Росії "трагічною помилкою" і новим падінням для Сполучених Штатів. Негативну оцінку переговорам дав також і колишній глава ЦРУ Джон Бреннан. Сам Трамп назвав переговори успішними, незважаючи на бурхливу критику як всередині країни, так і за кордоном. Сенатор-республіканець Ліндсі Грем заявив, що, на його думку, президент США помиляється в оцінці Путіна через недостатню підготовленість.

Пізніше в Білому домі заявили, що Трамп ініціює проведення наступної зустрічі з Путіним восени. За словами прес-секретаря Білого дому Сари Сандерс, Трамп просив Болтона запросити Путіна у Вашингтон. Цю ідею підтримали в Пентагоні. Президент США також говорив, що готовий приїхати до Москви на запрошення російського президента.

Наприкінці липня стало відомо, що Трамп відклав наступну зустріч з Путіним на 2019 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram