ГоловнаСвіт

Швейцарія зажадала від Росії припинити шпигунство на її території

З початку року швейцарське МЗС уже тричі викликало російського посла з цього приводу.

Швейцарія зажадала від Росії припинити шпигунство на її території
Фото: Crello/Depositphotos

Влада Швейцарії зажадала від Росії припинити незаконні розвідувальні операції в їхній країні.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

"Швейцарське управління закордонних справ закликає РФ негайно припинити всі незаконні операції на швейцарській землі або щодо швейцарських об'єктів", - йдеться в заяві МЗС.

Зазначають, що цього року швейцарське МЗС вже тричі викликало російського посла, щоб висловити занепокоєння з приводу повідомлень про шпигунські операції.

У п'ятницю, 14 вересня, швейцарська газета Tages-Anzeiger і голландська NRC Handelsblad з посиланням на свої джерела написали, що навесні в Гаазі затримали двох російських громадян за підозрою в шпигунстві. За інформацією європейських ЗМІ, росіян цікавила швейцарська лабораторія, яка вивчала матеріали у справі Скрипалів.

Операцію їхнього затримання проводили спільно з голландськими і британськими спецслужбами.

Прокуратура в Берні повідомляє, що кримінальну справу стосовно затриманих порушили ще в березні 2017 року. Їх імен не називають.

Нагадаємо, в неділю швейцарська газета Sonntags-Zeitung написала, що, за оцінкою одного з місцевих агентств з безпеки, приблизно кожен четвертий російський дипломат у Швейцарії є чинним або колишнім співробітником спецслужб РФ. Російське посольство у Швейцарії назвало цю оцінку необґрунтованою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram