ГоловнаСвіт

В Естонії почалися найбільші за 25 років військові навчання "Морський їжак-2018"

Значна частина маневрів пройде в Мінній гавані в Таллінні.

В Естонії почалися найбільші за 25 років військові навчання "Морський їжак-2018"
Фото: Toomas Huik/postimees.ee

В Естонії в неділю почалися найбільші в історії країни військово-морські навчання Mere-siil 2018 ("Морський їжак-2018").

Про це повідомили в прес-службі головного штабу Сил оборони, передає "Інтерфакс-Україна".

Зазначають, що протягом навчань буде відпрацьовуватися діяльність керівних структур ВМС, а також пройде підготовка резервістів.

"Таких навчальних зборів у військово-морському флоті ще не проводили останні 25 років. Збори почалися з формування частин, потім буде підготовка строковиків за спеціальностями", - розповів командувач ВМС морський капітан Юрі Саска.

У маневрах, які триватимуть до 27 вересня, візьмуть участь близько 200 резервістів, кадрових військовослужбовців, строковиків і представників воєнізованої добровольчої організації "Кайтселііт". До навчань також залучено представників департаменту поліції і прикордонної охорони, водного департаменту і державної канцелярії.

Значна частина навчань пройде в Мінній гавані в Таллінні.

Резервісти будуть відпрацьовувати дії зі зброєю, надання першої медичної допомоги, комп'ютерну справу, охорону порту, розмінування, принципи управління підрозділами. Раніше навчання для різних морських спеціальностей проводили окремо.

Нагадаємо, раніше президенти України і Естонії скоординували підходи до протидії гібридним викликам з боку Росії.

з 11 по 17 вересня РФ провела найбільші за останні кілька десятків років військові навчання "Схід-2018", у яких взяли участь близько 300 тис. військовослужбовців, понад 1 тис. літаків, вертольотів і безпілотних літальних апаратів, до 36 тис. танків, бронетранспортерів й інших машин, до 80 кораблів і суден забезпечення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram