ГоловнаСвіт

The Sunday Mirror дізналася про двох спільників отруйників Скрипалів

Передбачається, що один зі спільників був лікарем, завданням якого було не допустити зараження отрутою виконавців отруєння.

The Sunday Mirror дізналася про двох спільників отруйників Скрипалів
Фото: mirror.co.uk

Британські слідчі розшукують двох передбачуваних спільників Руслана Боширова і Олександра Петрова, підозрюваних в отруєнні Сергія Скрипаля в Солсбері. Про це пише видання The Sunday Mirror увечері 15 вересня з посиланням на джерело в британському уряді.

"Передбачається, що один зі спільників отруйників, якого в статті називають "доктор Новичок", є лікарем, і його завданнями було не допустити зараження отрутою виконавців отруєння, і також надати їм допомогу, якщо це все-таки станеться. Це дозволило б, зокрема, уникнути залучення до справи поліції або британських лікарів", - зазначає The Sunday Mirror.

За словами співрозмовника видання, передбачається, що після реєстрації в готелі City Stay Hotel в Лондоні Боширов і Петров зустрічалися з "доктором Новичком" і ще одним помічником, який працює в російському посольстві, після чого вони сіли на поїзд до Солсбері.

Раніше інші джерела повідомили The Sunday Mirror, що британській поліції відомі дані їхніх справжніх документів, оскільки камери відеоспостереження оснащені програмою, що дозволяє зіставляти лиця людей з фото з паспортної бази.

The Sunday Mirror також дізналася, чим займалися в Великобританії Боширов і Петров, крім поїздки в Солсбері. За інформацією видання, в поліцію звернувся чоловік, який зупинявся в готелі City Stay Hotel в ті ж дні, що і передбачувані агенти ГРУ. Він дізнався на поширених в ЗМІ фото Петрова, з яким, за його словами, зіткнувся в туалеті готелю.

Постоялець готелю розповів, що з номера Боширова і Петрова в ніч на 4 березня йшов явний запах марихуани, який поширився по всьому коридору. "Пізніше прийшла жінка, я думаю, повія ... Я чув, як вони довгий час дуже голосно займалися сексом", - продовжив чоловік. Він поскаржився співробітникам готелю на шум з номера ймовірних відправників, які покинули готель вранці, відправившись в Солсбері. За словами постояльця, прибиральниця дуже довго прибирала номер після їхнього від'їзду.

Раніше видання "Проект" повідомило, що в досьє з паспортними даними Руслана Боширова стоять ті ж позначки, що вказують на його приналежність до спецслужб, що і у Олександра Петрова. За даними "Проекту", на картці Боширова є штамп "відомостей не давати" і зазначено той же телефонний номер, який є в досьє Петрова. Видання стверджує, що отримало файл з інформаційної системи "Російський паспорт" електронною поштою.

Нагадаємо, Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені в несвідомому стані на одній з лавок в Солсбері на початку березня 2018 року. Вони ледь залишилися живими, і їх нинішнє місцеперебування тримається в таємниці. Лондон звинувачує Москву в організації замаху на Скрипалів. Москва категорично відкидає ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram