ГоловнаСвіт

Перед посольством РФ у Парижі по черзі будуть голодувати режисери в підтримку Сенцова

Організатори мають намір підтримувати ритуал "ланцюгового" голодування до звільнення Сенцова.

Перед посольством РФ у Парижі по черзі будуть голодувати режисери в підтримку Сенцова
Кристоф Ружжиа
Фото: ru.rfi.fr

Перед будівлею російського посольства в елітному XVI окрузі Парижа встановили намет, в якому по черзі вирішили ночувати члени Французького товариства кінематографістів та інтелектуалів, які напередодні оголосили "ланцюгове" голодування в підтримку українського режисера Олега Сенцова, повідомляє RFI.

"Суть акції в тому, що кожен її учасник з метою залучення уваги до питання Олега Сенцова проводить 24 години у представництві російської дипмісії, голодує і ночує в наметі", - йдеться в повідомленні.

Акція є безстроковою, організатори зазначають, що мають намір підтримувати ритуал до звільнення Сенцова. Головне, що вони хочуть донести: якщо голодування прихильників Сенцова може тривати довго, то час українського режисера з кожним днем все ближче підходить до кінця.

Першим в наметі залишився відомий арт-хаусний режисер Крістоф Ружжіа.

"Ночі тут дуже короткі - постійно будять поліцейські, вдалося заснути тільки на 4 години. Обстановка дуже аскетична - два матраци, дві подушки, розряджений комп'ютер і вода", - зазначив він.

Політв'язень Олег Сенцов голодує 126-й день з вимогою звільнити всіх українців, які утримуються в Росії з політичних мотивів. Родичі Сенцова заявляють про суттєве погіршення його здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram