ГоловнаСвіт

Журналісти, зателефонувавши за номером підозрюваного в отруєнні Скрипалів, потрапили в Міноборони РФ

Номер телефону вказаний на довідці Олександра Петрова з міграційної служби.

Журналісти, зателефонувавши за номером підозрюваного в отруєнні Скрипалів, потрапили в Міноборони РФ
Минобороны РФ
Фото: rian.com.ua

Журналісти ABC News і the Independent провели експеримент, зателефонувавши за номером, зазначеним у довідці Федеральної міграційної служби Росії на Олександра Петрова, підозрюваного в замаху на Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в березні.

Довідка була оприлюднена The Bellingcat та The Insider за підсумками спільного розслідування. Про це пише Медуза. Як заявив на своїй сторінці у Twitter московський кореспондент ABC News Патрік Рівел, зателефонувавши за вказаним номером він потрапив у Міністерство оборони РФ.

"Людина, яка відповіла мені о третій годині ночі, підтвердила, що я потрапив у міністерство," - написав він.

Аналогічний дзвінок здійснив кореспондент Independent Олівер Керрол. Він розповів, що людина, яка відповіла на дзвінок, підтвердила, що Керрол додзвонився до приймальні Міноборони, проте після запитання про те, чи працював у них Петров, дзвінок скинули.

"Щойно зателефонував за цим самим номером - людина на тому кінці лінії підтвердила, що це номер приймальні Міноборони. Чи працював у них Петров? - Повісила трубку", - написав Керрол.

Раніше видання Bellingcat і Insider оприлюднили частину розслідування, в якому встановили, що підозрювані в отруєнні Скрипалів Олександр Петров і Руслан Боширов причетні до спецслужб. Це вдалося з'ясувати завдяки виявленими виданнями паспортними даними росіян.

Нагадаємо, 5 вересня британська поліція назвала імена і показала фото підозрюваних в отруєнні Скрипалів - громадян РФ Олександра Петрова та Руслана Боширова. За даними британської влади, вони є співробітниками Головного розвідуправління РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram