ГоловнаСвіт

Папа Франциск закликав мафіозі покаятися

Понтифік звернувся до них, використовуючи слова "дорогі брати й сестри".

Папа Франциск закликав мафіозі покаятися
Папа римский Франциск
Фото: nuntiare.org

Папа Римський Франциск під час візиту на Сицилію виступив зі зверненням до членів мафії. Він закликав їх відмовитися від злочинів і насильства, передає ВВС.

У своїй промові папа Франциск сказав, що члени організованої злочинності, багато з яких ходять до церкви й відкрито демонструють свою релігійність, "не можуть вірити в Бога й бути мафіозі" одночасно.

Він звернувся до них, використовуючи слова "дорогі брати й сестри".

Папа Римський прибув до Палермо, столиці Сицилії, щоб вшанувати пам'ять отця Джузеппе "Піно" Пулізі. Він був убитий мафією 1993 року після того, як вступив у відкрите протистояння з організованою злочинністю, що контролювала місто. 2013 року його зарахували до лику блаженних мучеників.

"Мафіозі не живе по-християнськи, бо своїм способом життя він іде проти Бога та грішить", - сказав папа на проповіді, послухати яку в портовому районі Палермо зібралися 80 тисяч чоловік.

"Я кажу членам мафії: змінюйтеся, брати й сестри! Досить думати про себе і про свої гроші. Зверніться до істинного бога, до Ісуса Христа, дорогі брати й сестри", - сказав понтифік.

Як зазначається, історія взаємин церкви й організованої злочинності на півдні Італії є суперечливою. Наприклад, кардинал Ернесто Руффіні, архієпископ Палермо в 1945-1967 роках, просто заперечував існування мафії, а головним ворогом церкви називав комунізм.

Багато учасників мафіозних угруповань є релігійними та вважають, що мають заступництво святих.

Нагадаємо, раніше Папа Римський пообіцяв викорінити педофілію в церкві.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram