ГоловнаСвіт

Сім'я Назарбаєва стала власником другого за величиною банку Казахстану

Він став частиною Халик Банку, що належить дочці і зятю президента РК.

Сім'я Назарбаєва стала власником другого за величиною банку Казахстану
Фото: nb.kz

28 липня в Казахстані завершилося приєднання Казкоммерцбанку, який був найбільшим у країні, поки не зіштовхнувся з фінансовими проблемами, до Халик Банку (Народний банк). Останній контролює донька президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва Дінара і її чоловік Тимур Кулібаєв.

"Ми завершили великий процес, який тривав понад півтора року, починаючи з моменту початку переговорів, процедури due diligence (комплексної фінансової перевірки) попереднього придбання акцій Казкоммерцбанку, здійснення самої угоди і, нарешті, подальшої інтеграції та об'єднання двох банків. Усі заходи щодо переходу Народного банку і Казкоммерцбанка на єдину технологічну платформу завершені відповідно до графіка", - цитує заяву голови правління Халик Банку Умут Шаяхметова агентство "Інтерфакс-Україна".

У цей час Халик Банк володіє 69,94% звичайних акцій Казкоммерцбанка, АТ "Холдингова група" Алмекс "(належить подружжю Кулібаєвим) - 23,13%. "Алмекс", свєю чергою, є мажоритарним акціонером Халик Банку.

За даними Нацбанку Казахстану, Народний банк Казахстану за підсумками першого півріччя 2018 року посідав 1-ше місце за обсягом активів серед 32 банків республіки, Казкоммерцбанк - 2-ге місце.

Тимур і Дінара Кулібаєві - найбагатші люди Казахстану. Стан кожного Forbes оцінює в 3,2 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram