ГоловнаСвіт

Білий дім відновив у стенограмі запитання Путіну про перемогу Трампа на виборах

Запитання, чи хотів Путін, щоб Трамп виграв вибори, раніше було виключено зі стенограми.

Білий дім відновив у стенограмі запитання Путіну про перемогу Трампа на виборах
Фото: EPA/UPG

Адміністрація президента США в неділю, 29 липня, відновила свою стенограму прес-конференції Дональда Трампа з президентом Росії Володимиром Путіним. В документ, опублікований на сайті Білого дому, включили запитання, поставлене американським журналістом російському лідеру.

Запитання Путіну лунало так: "Ви хотіли, щоб президент Трамп виграв вибори? Чи спрямовували ви когось зі своїх чиновників, щоб допомогти йому в цьому?" Це запитання було виключено з першої версії стенограми Білого дому.

У Вашингтоні заявили, що причиною цього стали аудіоперешкоди, виключивши "зловмисність" у своїх діях. Путін, згідно з американською стенограмою, відповів "Так, хотів. Тому що він говорив про нормалізацію російсько-американських відносин".

У стенограмі зустрічі, опублікованій Кремлем, є тільки перша частина запитання: "Ви хотіли, щоб Президент Трамп виграв вибори?", а також пасаж Путіна про нормалізацію відносин, без слів "так, хотів". Водночас на аудіозаписі прес-конференції чітко чути відповідь російського лідера: "Так, я хотів, щоб він виграв".

Перша повноформатна двостороння зустріч Трампа і Путіна відбулася 16 липня в Гельсінкі. Після саміту Трампа жорстко розкритикували як у США, так і в Європі. Політики і журналісти вважають, що Трамп поводив себе недостатньо жорстко щодо російського лідера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram