ГоловнаСвіт

Ердоган погрожує США судом у разі блокування постачань винищувачів F-35

Конгрес вирішив у такий спосіб тиснути на Туреччину у зв'язку з її рішенням придбати російські системи ПРО "С-400".

Ердоган погрожує США судом у разі блокування постачань винищувачів F-35
Истребитель F-35
Фото: Lockheed Martin

У разі блокування постачання новітніх американських винищувачів п'ятого покоління F-35 для турецьких ВПС Анкара може звернутися з позовом проти США в міжнародний арбітраж.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган в ефірі телекомпанії Haberturk, пише Reuters.

Туреччина звернеться в міжнародний арбітраж, якщо Сполучені Штати заблокують продаж винищувачів F-35 Анкарі, процитував телеканал слова Ердогана.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США офіційно заборонив постачання винищувачів F-35 Joint Strike Fighter турецькій армії.

Питання постачань F-35 було використане законодавцями Конгресу, щоб чинити тиск на Туреччину у зв'язку з її рішенням придбати російські системи ПРО "С-400".

У США вважають, що рішення Анкари про придбання протиракетної системи російського виробництва підштовхне Туреччину глибше у сферу впливу Москви на Близькому Сході.Цей крок також знизить військову операційну сумісність між Туреччиною, союзником НАТО та її партнерами.

Крім того, заборона постачання винищувачів не дозволить Москві отримати важливі знання про роботу F-35, які є військовою таємницею Вашингтона.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram