ГоловнаСвіт

Адвокат Трампа таємно записав його розмову про платіж моделі Playboy

Жінку намагалися змусити замовкнути.

Адвокат Трампа таємно записав його розмову про платіж моделі Playboy
Фото: EPA/UPG

Федеральна служба розслідувань має аудіозапис розмови президента США Дональда Трампа та його особистого адвоката Майкла Коена у вересні 2016 року щодо платежів фотомоделі журналу Playboy Карен Макдугал.

За інформацією Washington Post та New York Times, розмова відбулася по телефону. Wall Street Journal пише, що це була особиста розмова.

На записі Трамп і Коен обговорюють виплати Макдугал. Із запису випливає, що Трамп знав про наміри моделі продати історію про роман із ним газеті National Enquirer і намагався змусити її замовчати.

У Макдугал, імовірно, був роман з Трампом у 2006-2007 роках. Тоді він уже був одружений з нинішньою першою леді Меланією.

Факт розмови і достовірність плівки в п'ятницю, 20 липня, підтвердив адвокат американського президента Рудольф Джуліані.

За словами самої Макдугал, вона була в близьких стосунках із Трампом трохи більш ніж 10 місяців і нібито після першої проведеної разом ночі він запропонував їй гроші.

Жінка відмовилася, але продовжувала бачитися і вступати в інтимні стосунки з майбутнім президентом, за її словами, "десятки разів".

У серпні 2016 року компанія AMI, материнська компанія National Enquirer, заплатила моделі 150 тисяч доларів за права на публікацію історії її стосунків із Трампом. Статтю так і не було надруковано.

Федеральні агенти, які отримали цей запис, намагаються з'ясувати, як Коен намагався вплинути на жінок, що хотіли публічно розповісти про пікантні факти біографії Трампа.

Вони також зацікавилися, чи могли для цього використовувати гроші, призначені для виборчої кампанії, що є порушенням американського законодавства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram