ГоловнаСвіт

У Німеччині ультраправий політик прийняв іслам

АДН заявила, що не має проблем з мусульманством свого члена.

У Німеччині ультраправий політик прийняв іслам
"Альтернатива для Германии"
Фото: medialeaks.ru

Член ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" (АДН), яка відома різкою антиісламською риторикою, прийняв іслам.

Про це пише The Local.

Артур Вагнер недавно був членом державного законодавчого комітету в Бранденбурзі. Прийнявши іслам, політик створив справжню сенсацію, зазначає видання.

АДН стверджує, що поширення ісламу в країні становить загрозу для суспільства. На своєму сайті місцеве відділення партії в Бранденбурзі пише: "Іслам не належить Німеччині. Ми бачимо, що ідеологія мультикультуралізму є серйозною загрозою суспільному миру та культурній єдності".

Сам Вагнер минулого літа виступив зі звинуваченнями канцлерки Ангели Меркель, заявивши, що вона зробила велику помилку, відкривши кордони для мігрантів. У той самий час Вагнер на волонтерських засадах брав участь у заходах, спрямованих на інтеграцію біженців.

У коментарі Tagesspiegel політик повідомив, що прийняття ісламу є його приватною справою.

АДН публічно заявила, що не має проблем з мусульманством Вагнера. "Релігія - приватне питання. Ми віримо у свободу віросповідання, про що сказано в Конституції", - сказав Berliner Zeitung представник партії Даніель Фрізе.

Однак партія також підтвердила, що Вагнер більше не є членом виконавчого комітету. За словами Фрізе, Вагнер нещодавно пішов з комітету "з особистих причин".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram