ГоловнаСвіт

Тіллерсон поклав на Росію відповідальність за нову хіматаку в Сирії

Жертвами хіматаки в Східній Гуті стали більш ніж 20 осіб.

Тіллерсон поклав на Росію відповідальність за нову хіматаку в Сирії
Фото: Twitter

Росія несе відповідальність за нову хімічну атаку в Сирії.

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на конференції в Парижі, передає агентство Рейтер.

"Тільки вчора більш ніж 20 мирних жителів, в основному дітей, стали жертвами атаки із застосуванням хлору, - сказав американський держсекретар. - Останні атаки в Східній Гуті викликають серйозне занепокоєння, що Башар Асад може продовжувати використовувати хімічну зброю проти власного народу".

"Росія в підсумку несе відповідальність за загибель людей у Східній Гуті та безлічі інших сирійців від хімічної зброї відтоді, як втрутилася в сирійський конфлікт", - наголосив Тіллерсон.

У понеділок жителі Східної Гути, підконтрольної опозиційному угрупованню "Джейш аль-Іслам", повідомили про запах газу в повітрі після ракетного удару, вчиненого урядовими силами. В середині січня також повідомляли про можливе розпилення отруйного газу в цьому районі. Лікарі заявляли, що з ознаками отруєння отруйним газом до них звернулися щонайменше шестеро людей. У Східній Гуті - передмісті Дамаска, оточеному військами Асада, якого підтримують російські війська - перебувають близько 400 тис. мирних жителів.

За даними спостерігачів, загальна кількість загиблих за весь час громадянської війни в Сирії з 2011 року наближається до півмільйона - 494 тис. Згідно з цією інформацією, за минулий рік у Сирії загинули 39 тис. осіб.

Нагадаємо, в листопаді Росія заблокувала резолюцію США про розслідування хіматак у Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram