ГоловнаСвіт

Данського винахідника звинуватили в знущанні з журналістки перед убивством

За даними прокуратури, капітан підводного човна спланував убивство.

Данського винахідника звинуватили в знущанні з журналістки перед убивством
Ким Валль и Петер Мадсен на борту подлодки Nautilus
Фото: Ritzau Foto

Данський винахідник Петер Мадсен зв'язав і знущався з шведської журналістки Кім Валль, перш ніж убив її на борту субмарини "Наутілус".

Про це йдеться в даних обвинувального висновку, передає Aftonbladet

За даними прокуратури, Мадсен спланував убивство, оскільки взяв на борт субмарини кілька інструментів, зокрема пилу, ніж і шуруповерт.

Судово-медична експертиза не змогла визначити точну причину смерті журналістки, проте є припущення, що вона могла загинути від удушення або від того, що їй перерізали горло.

Як відомо, Мадсен зізнався, що розчленував Валль на борту свого підводного човна і викинув частини її тіла в море, однак заперечує вбивство або сексуальне насильство над нею.

Слідчі досі не можуть зрозуміти мотивів убивства Валль. Однак раніше Копенгагенська поліція заявила, що виявила фільми на комп'ютері винахідника, де показано вбивства жінок.

Відзначають, що судовий процес почнеться 8 березня, а вирок, як очікують, буде винесено 25 квітня.

Раніше данському винахідникові Петеру Мадсену пред'явили звинувачення в убивстві шведської журналістки Кім Валль на субмарині "Наутілус". Мадсена звинуватили в сексуальних злочинах, убивстві і нарузі над мертвим тілом.

Нагадаємо, найбільший приватний підводний човен "Наутілус" із невідомих причин затонув 11 серпня поблизу Копенгагена. Власника Петера Мадсена врятували з човна, а шведська журналістка, яка перебувала з ним на борту, зникла за загадкових обставин. 23 серпня тіло жінки без кінцівок і голови, знайдене біля Копенгагена, ідентифікували як зниклу шведську журналістку Кім Валль. Різніше поліція знайшла голову вбитої жінки й решту частин тіла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram