ГоловнаСвіт

Південнокорейська делегація прибула в КНДР

Очікують, що на Ігри в Південну Корею приїдуть 22 спортсмени з КНДР.

Південнокорейська делегація прибула в КНДР
Южнокорейская делегация
Фото: world.kbs.co.kr

Делегація Південної Кореї прибула в Північну Корею, щоб оглянути місце проведення спільного культурного заходу і гірськолижний комплекс, де будуть тренуватися спортсмени обох країн.

Про це повідомляє "Всесвітнє корейське радіо"

"Уранці 23 січня південнокорейська делегація у складі 12 осіб вирушила в гори Кимгансан на території Північної Кореї. Вона має намір оглянути місце проведення спільного з Північчю культурного заходу, а після цього гірськолижний комплекс "Масікрен", де за планом повинні тренуватися лижники обох олімпійських команд", - ідеться в повідомленні.

Відзначають, що делегація на чолі з директором департаменту міжкорейських обмінів і співпраці міністерства у справах возз'єднання Республіки Корея Лі Чжу Тхе перетнула міжкорейський кордон на її східній ділянці о 09:30.

У горах Кимгансан представники Півдня оглянуть Кимгансанський палац культури і місце для проведення зустрічей розділених сімей у селі Ончжон-ри.

Після цього частина делегації попрямує в гірськолижний комплекс "Масікрен" у районі міста Вонсана провінції Канвондо, де ознайомиться з умовами для тренувань і перебування спортсменів. За пропозицією Півночі спортсмени пробудуть там два дні.

Крім того, делегація відвідає аеропорт Кальма, щоб вивчити можливість прибуття південнокорейських спортсменів на літаку.

У Південну Корею делегація повернеться 25 січня, і цього ж дня в країну з триденним візитом прибуде делегація КНДР у складі восьми осіб на чолі з заступником начальника головного управління міністерства фізичної культури і спорту КНДР Юн Ен Боком. Мешканці півночі оглянуть спортивні об'єкти, де будуть проходити олімпійські змагання, а також місця перебування членів північнокорейської збірної.

Нагадаємо, раніше Міжнародний олімпійський комітет допустив атлетів з КНДР до участі в зимових Олімпійських іграх у південнокорейському Пхьончхані. Очікують, що на Ігри в Південну Корею приїдуть 22 спортсмени з КНДР. У делегації також будуть 24 спортивних функціонери і 21 журналіст.

КНДР і Південна Корея відкриють зимові Олімпійські ігри в Пхьончхані під єдиним прапором.

Напередодні в Сеулі перед приїздом делегації з КНДР спалили прапор і портрет Кім Чен Ина.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram