ГоловнаСвіт

Під час турецької військової операції в Сирії загинув військовий

Туреччина відкидає інформацію про загибель мирних сирійців.

Під час турецької військової операції в Сирії загинув військовий
Турецкие военные
Фото: EPA/UPG

Під час боїв з курдськими підрозділами в ході військової операції "Оливкова гілка" в Сирії загинув турецький військовослужбовець.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на Генштаб Туреччини.

За даними Haberler, двоє солдатів отримали поранення під час обстрілу в районі села Гюльбаба в турецькій провінції Кіліс неподалік від кордону з Сирією. Один із них пізніше помер у лікарні.

У суботу, 20 січня, Анкара заявила про початок операції "Оливкова гілка" проти "терористів", які перебувають у Сирії недалеко від кордону з Туреччиною. Головним противником в операції Туреччина, зокрема, вважає "Загони народної самооборони" (YPG) курдів. За неофіційними даними, з моменту початку операції загинули близько 19 бійців, які підтримували дії Туреччини на території Сирії, і близько 26 членів курдських військових формувань, які виступають проти Анкари.

Напередодні представник групи курдського ополчення YPG Біруск Хасака заявив, що під час атаки Туреччини на сирійський Афрін загинули восьмеро членів однієї сім'ї. "Вісім цивільних осіб загинули під час ракетного удару по птахофермі, де вони жили", - сказав Хасака. Спостерігачі повідомляли про загибель 11 мирних жителів. Голова МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу ці дані спростував, заявивши, що мета турецьких військ - лише терористи. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram