ГоловнаСвіт

Курди заявляють про загибель мирних громадян у результаті бомбардувань турецької авіації

Анкара підтверджує інформацію про жертви, але стверджує, що всі вони - курдські бійці.

Курди заявляють про загибель мирних громадян у результаті бомбардувань турецької авіації
Фото: glavcom.ua

У результаті бомбардувань авіацією турецької армії позицій курдських "Загонів Народної самооборони" (YPG) в районі Афрін в Сирії загинули десять осіб, з яких семеро - мирні жителі. Про це ввечері в суботу, 20 січня, заявив представник курдів Біруск Хасакех, повідомляє "Немецкая волна".

За його словами, серед загиблих - восьмирічний хлопчик, а також троє бійців YPG, з яких дві жінки. У курдській партії "Демократичний союз" (PYD) напередодні заявили про 25 поранених мирних жителів в результаті бомбардувань. Анкара також повідомляє про жертви з боку курдів, однак стверджує, що всі вони - курдські бійці, а не цивільні особи.

Тим часом, в Туреччині заявили про обстріл з боку курдів вранці в неділю, 21 січня, прикордонної турецької провінції Кіліс, повідомляє державне турецьке інформагентство Anadolu. Як стверджує губернатор провінції, три ракети потрапили в будинки, одна людина легко поранена.

Нагадаємо, Туреччина напередодні почала військову операцію під назвою "Оливкова гілка" проти сирійських курдів, бомбардуючи з повітря їх позиції. 72 турецькі літаки атакували понад 100 цілей.

Вчора президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що турецька армія почала наземний наступ на курдські "Загони народної самооборони" на півночі Сирії з наміром увійти в місто Афрін. Однак в неділю вранці курди заявили, що не пустили турецькі сили в місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram