ГоловнаСвіт

Понад 100 тис. людей взяли участь в "Марші жінок", звинувачуючи Трампа в сексизмі

Демонстрації приурочили першій річниці президентства Трампа.

Понад 100 тис. людей взяли участь в "Марші жінок", звинувачуючи Трампа в сексизмі
"Марш женщин" в Вашингтоне
Фото: EPA\UPG

У США  в суботу, 20 січня, пройшов "Марш жінок" - багатотисячні демонстрації проти президента країни Дональда Трампа, приурочені до першої річниці його президентства. Понад 100 тис. людей взяли участь в марші в Вашингтоні, Нью-Йорку, Чикаго, Лос-Анджелесі та інших американських містах, повідомляє "Немецкая волна".

Багато учасниць демонстрацій були одягнені в рожеві в'язані шапочки (pussy hats), якими вони намагаються нагадати грубі висловлювання Трампа, які він дозволяв собі на адресу жінок.

Учасниці акцій тримають плакати з гаслами "Місце жінки - в Білому домі", "Бийся, як дівчинка", "Обери клоуна - чекай цирк".

Сам Трамп так відреагував на "Марш жінок" в своєму Twitter: "У США в суботу спостерігається хороша погода, ідеальний день для всіх жінок для проведення маршу. Виходьте зараз туди, щоб святкувати історичні події та безпрецедентний економічний успіх, які відбувалися протягом останніх 12 місяців. Найнижчий рівень безробіття серед жінок за останні 18 років!".

Нагадаємо, за висловлювання про країни третього світу як про "брудні дірки" від Трампа вимагають вибачень 54 африканські країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram