ГоловнаСвіт

Єврогрупа виділила Греції €6,7 млрд

Кредитори задоволені прогресом, якого досягла країна.

Єврогрупа виділила Греції €6,7 млрд

Міністри фінансів країн єврозони в понеділок, 22 січня, схвалили виділення чергового пакету фінансової допомоги Греції на 6,7 мільярда євро.

Значну частину грошей Афінам перекажуть у лютому, виплата одного мільярда піде у квітні, повідомляють на сайті Європейської комісії.

Кредитори задоволені прогресом, якого досягла Греція, і не очікують жодних неприємних несподіванок до закінчення терміну дії третього пакету допомоги, наміченого на серпень, передає DW.

За словами нового голови єврогрупи Маріо Сентено, Греція виконала "майже всі" реформи, на яких наполягали кредитори. А єврокомісар з економічних і фінансових питань П'єр Московісі зазначив, що Греція зробила 95 зі 110 необхідних кроків і "практично щохвилини це число збільшується".

З 2010 року Греція отримує фінансову допомогу від структур Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду (МВФ). Третій пакет фінансової допомоги в розмірі 86 млрд євро був узгоджений 2015 року. Близько 3,3 мільярда євро з наступного траншу будуть витрачені Афінами на обслуговування кредитів. Частина інших піде на створення резервного запасу для періоду після закінчення виплат третього пакету.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram