ГоловнаСвіт

Голову правозахисної організації "Меморіал" заарештували у справі про зберігання наркотиків

Чеченський правозахисник заперечує свою провину.

Голову правозахисної організації "Меморіал" заарештували у справі про зберігання наркотиків
Оюб Титиев
Фото: novayagazeta.ru

Шалінський міський суд Чечні на два місяці заарештував голову чеченського відділення правозахисної організації "Меморіал" Оюба Тітієва, в машині якого знайшли наркотики.

Про це повідомила правозахисниця Катерина Сокирянська на своїй сторінці у Facebook.

Увечері 10 січня Тітієву офіційно висунули звинувачення за статтею 228, частина 2 (Незаконне зберігання наркотиків у великих розмірах).

Оюба Тітієва затримали в Чечні 9 січня. Його зупинили поліцейські, в машині виявили "полімерний пакет з речовиною рослинного походження зі специфічним запахом марихуани вагою приблизно 180 грамів".

Сам Тітієв заперечує свою провину. У російській Раді з прав людини (РПЛ) припускали, що йому могли підкинути наркотики. Голова РПЛ Михайло Федотов попросив Слідчий комітет перевірити обставини затримання правозахисника.

Пізніше в "Меморіалі" повідомили, що родичів Тітієва вигнали з дому 10 січня. Поліцейські шукали його сина Бекхана Тітієва і брата Якуба Тітієва. Співробітники місцевого МВС замкнули будинок і забрали ключі, а родичам сказали, що якщо Бекхан і Якуб не прийдуть до дільничного наступного дня, на них чекають "серйозні неприємності".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram