ГоловнаСвіт

Прем'єр Іспанії має намір скликати перше засідання нового парламенту Каталонії 17 січня

"Єдина тінь, що нависла над нашою економікою - це нестабільність, створена політичною ситуацією в Каталонії", - зазначив іспанський прем'єр.

Прем'єр Іспанії має намір скликати перше засідання нового парламенту Каталонії 17 січня
Мариано Рахой
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой має намір скликати на 17 січня перше засідання новообраного парламенту Каталонії.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Я сподіваюся, що так скоро, як це буде можливо, у нас буде уряд Каталонії, яке відкрите до діалогу і презентує всіх каталонців, а не тільки половину з них", - заявив Рахой у щорічному зверненні до нації.

"Єдина тінь, що нависла над нашою економікою, - це нестабільність, створена політичною ситуацією в Каталонії", - зазначив іспанський прем'єр.

Нагадаємо, що тиждень тому в Каталонії пройшли дострокові парламентські вибори, за підсумками яких сепаратистські партії знову отримали більшість місць. При цьому вісім із 70 обраних депутатів перебувають або за межами регіону, або в іспанських в'язницях, у тому числі колишній голова уряду Каталонії Карлес Пучдемон, який зараз перебуває в Брюсселі.

Поки що невідомо, чи зможуть партії, які виступають за незалежність автономії, сформувати уряд.

Карлес Пучдемон назвав результати виборів перемогою Каталонської республіки над монархією. Згодом він заявив, що хоче діалогу з Мадридом, навіть якщо він буде не про незалежність Каталонії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram