ГоловнаСвіт

Туреччина купила в Росії З-400 на $2,5 млрд

Очікують, що перші поставки почнуть здійснювати в березні 2020 року.

Туреччина купила в Росії З-400 на $2,5 млрд
Ракетно-зенитый комплект С-400 *Триумф*
Фото: pakistantoday.com.pk

Вартість угоди з купівлі Туреччиною в Росії зенітно-ракетних комплексів С-400 становила $2,5 млрд.

Про це голова російської держкорпорації "Ростех" Сергій Чемезов повідомив в інтерв'ю газеті "Комерсант", передає Deutsche Welle

"Він підтвердив, що йдеться про покупку чотирьох дивізіонів. При цьому велика частина суми - 55% - буде покрита за рахунок російських кредитних коштів. Решта 45% Анкара виплатить у вигляді авансу, уточнив Чемезов", - ідеться в повідомленні.

"Російський і турецький Мінфін уже завершили переговори, залишилося тільки затвердити фінальні документи", - додав він. Як очікують, перші поставки почнуть здійснюватися в березні 2020 року.

Раніше прем'єр-міністр Туреччини Біна Йилдирим назвав придбання у Росії З-400 вимушеним кроком. Він пояснив, що Анкара воліла б закупити системи ППО у країн-членів НАТО, проте не змогла домовитися з цього приводу. За словами Йилдирима, Туреччина не має наміру відмовлятися від взаємодії з Альянсом, проте співпраця з РФ необхідно їй в зв'язку з відсутністю сучасної системи протиповітряної оборони.

Нагадаємо, наприкінці жовтня в НАТО попередили Туреччину про наслідки купівлі російських С-400. С-400 несумісна з системами НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram