ГоловнаСвіт

Путіна висунули в президенти під час його відсутності

Він у Кремлі спілкувався з дітьми на новорічній ялинці.

Путіна висунули в президенти під час його відсутності
Фото: EPA/UPG

Кілька сотень російських зірок спорту та естради, політики і громадські працівники офіційно висунули Володимира Путіна в президенти Російської Федерації. Сам Путін на власне висунення не прийшов, повідомляє Русская служба Би-би-си.

Ініціативна група з висунення Путіна зібралася в 57-му павільйоні ВДНГ, де зазвичай проходить виставка "Росія. Моя історія", яку курує єпископом Тихон (Шевкунов), якого називають "духівником президента".

Така група потрібна кандидату, який йде на вибори як самовисуванець, щоб подати заявку на реєстрацію в ЦВК. Точно таким чином кілька днів тому ініціативну групу збирав опозиціонер Олексій Навальний, який отримав в результаті відмову в реєстрації.

Ті, хто вирішив висувати Путіна, самі оплачували оренду залу, тому вибрали павільйон скромніший, пояснив борець Олександр Карелін, член оргкомітету ініціативної групи. Крім нього на павільйон "скидалися" секретар генради "Єдиної Росії" Андрій Турчак і боксер Денис Лебедєв

Як зазначає видання, організатори заходу зібрали для висунення Путіна різних людей: поруч сиділи співачка Валерія і лідер "Справедливої Росії" Сергій Миронов, який відмовився напередодні сам висуватися в президенти, спікер парламенту Чечні Магомед Даудов, зірки російського Comedy Club Гарік Харламов і Михайло Галустян , співголови Загальноросійського народного фронту і керівники невеликої партії "Патріоти Росії".

Не було тільки головного учасника: самого Володимира Путіна. Про те, що президент не прийде на своє висунення, було відомо ще минулого тижня: прес-секретар голови держави Дмитро Пєсков сказав журналістам, що у президента "досить завантажений графік".

У вівторок графік президента був завантажений дітьми, зазначає Російська служба Бі-бі-сі. Путін в Кремлі спілкувався з ними на новорічній ялинці.

Нагадаємо, Путін заявив, що висуне свою кандидатуру на вибори президента на зустрічі з працівниками заводу ГАЗ у Нижньому Новгороді 6 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram