ГоловнаСвіт

Додон назвав два сценарії поліпшення відносин між Молдовою і Росією

Молдовський лідер сподівається, що вже навесні його країна отримає статус спостерігача в ЄАЕС.

Додон назвав два сценарії поліпшення відносин між Молдовою і Росією
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що існує два сценарії нормалізації відносин між Молдовою і Росією.

Про це він заявив в інтерв'ю російській газеті "Известия". "Є два сценарії, як повернутися до нормальних двосторонніх відносин. Перший сценарій, і я дуже сподіваюся, що вдасться це здійснити, - відразу після новорічних свят. Другий - після парламентських виборів, які пройдуть у другій половині 2018 року. Ми спробуємо і зробимо все можливе, щоб урегулювати проблеми відразу після Нового року", - сказав Додон.

Молдовський лідер також розраховує, що вже навесні країна отримає статус спостерігача в Євразійському економічному союзі (ЄАЕС).

"Де-факто таке рішення було прийнято усіма президентами країн-учасниць. Я вже брав участь як спостерігач у двох зустрічах ради ЄАЕС на рівні президентів. Зараз головує в Союзі Росія, тому, сподіваюся, на початку весни, коли відбудеться чергове засідання Вищої ради ЄАЕС, на який у мене вже є запрошення, прийняте рішення буде оформлено юридично", - сказав він.

Нагадаємо, раніше в грудні Молдова відкликала для консультацій посла з Росії на невизначений термін. У МЗС Молдови такий крок пов'язали з тим, що російська влада не відреагувала на випадки "переслідування і залякування" щодо фізичних осіб і політичних діячів Молдови з боку "посадових осіб РФ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram