ГоловнаСвіт

Роскомнагляд зажадав від Facebook пояснити блокування акаунтів Кадирова

Раніше члени парламенту Чечні вирішили оголосити бойкот Instagram і видалити з нього свої акаунти.

Роскомнагляд зажадав від Facebook пояснити блокування акаунтів Кадирова
Фото: geektimes.ru

Роскомнагляд попросив компанію Facebook назвати причини блокування акаунтів голови Чечні Рамзана Кадирова в соцмережах Facebook і Instagram

Про це "Интерфаксу" повідомили в прес-службі відомства.

"Роскомнагляд 26 грудня направив лист на адресу керівництва компанії "Фейсбук" із запитом про причини видалення акаунтів Р.А. Кадирова з соціальних мереж "Фейсбук" і "Інстаграм", - повідомили у відомстві.

Напередодні в російському відомстві пообіцяли: якщо компанія "найближчим часом" не пояснить блокування акаунтів Кадирова, Роскомнагляд надішле офіційний запит.

Акаунти Кадирова стали недоступні 23 грудня. Міністр Чечні з національної політики, зовнішніх зв'язків, преси та інформації Джамбулат Умаров говорив, що акаунти голови Чечні заблокували через "підлу диверсійну кібератаку", організовану "за вказівкою Держдепу США".

Сам Кадиров говорив, що вже давно замислювався про вихід з Instagram, але йому було "незручно перед друзями і підписниками". Крім того, Кадиров розповів про запуск нової соціальної мережі Mylistory, що тестується в Чечні, яка "ні в чому не поступається заморським". Члени парламенту Чечні вирішили оголосити бойкот Instagram і видалити з нього свої акаунти.

Нагадаємо, 20 грудня Мінфін США вніс Кадирова до "списку Магнітського". На думку американського відомства, голова Чечні причетний до "позасудових розправ, тортур і порушень прав людини".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram