ГоловнаСвіт

"ВКонтакті" почали хвалити Путіна з акаунтів померлих користувачів

Записи з хештегом "ПутінКрутий" стали з'являтися в день великої прес-конференції президента РФ.

"ВКонтакті" почали хвалити Путіна з акаунтів померлих користувачів
Фото: actualapple.com

Користувачі російської соціальної мережі "ВКонтакті" звернули увагу на те, що в ній стали з'являтися хвалебні повідомлення на адресу президента Росії Володимира Путіна, надіслані з акаунтів, які, судячи з їхнього змісту, належать уже померлим людям.

Такі повідомлення зазвичай публікуються в популярних регіональних і галузевих спільнотах. Як мінімум деякі з цих записів містять хештег "ПутінКрутий", передає Російська служба Бі-бі-сі.

При цьому люди, з акаунтів котрих надходять ці повідомлення, не з'являлися в мережі довгий час (іноді - кілька років), а на їхніх сторінках друзі й родичі залишають записи, з яких випливає, що власник сторінки помер.

У прес-службі "ВКонтакті" радіостанції "Говорить Москва" підтвердили, що такі випадки були. У соціальній мережі пояснили, що всі ці акаунти були зламані. Нині сторінки, з яких надсилалися підозрілі повідомлення, вже заблоковано.  

Як зазначає видання "Медіазона", деякі із записів були проілюстровані картинками з логотипом "Молодої гвардії Єдиної Росії", однак у самій організації факт використання її логотипу для агітації від імені померлих людей наразі не прокоментували.

Записи з хештегом "ПутінКрутий" стали з'являтися в день великої прес-конференції Володимира Путіна, яка відбулася 14 грудня. При цьому не всі вони надсилалися зі сторінок померлих людей: деякі акаунти належать і живим людям.

Нагадаємо, 6 грудня на зустрічі з працівниками заводу ГАЗ у Нижньому Новгороді Путін заявив, що висуне свою кандидатуру на вибори президента, які відбудуться в березні 2018 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram