ГоловнаСвіт

У Пентагоні визнали вивчення НЛО

На секретну програму щороку виділялося по 22 млн доларів.

У Пентагоні визнали вивчення НЛО
Фото: стоп-кадр с видеоролика

Міністерство оборони США протягом багатьох років таємно вивчало непізнані літальні об'єкти (НЛО). На секретну "Програму з виявлення загроз у повітряному й космічному просторі" (Advanced Aerospace Threat Identification Program) щороку виділялося по 22 млн доларів, повідомляє Німецька хвиля.

За даними американських ЗМІ, відповідні асигнування були приховані в загальному військовому бюджеті.

Як зазначають The New York Times і Politico, ця програма була запущена 2007 року. Пентагон підтвердив це, наголосивши проте, що проект був згорнутий 2012 року через економію коштів. Однак, інформовані джерела повідомляють, що співробітники Пентагону паралельно з основними обов'язками продовжували вивчати матеріали щодо НЛО й після припинення фінансування.

Програма була запущена з ініціативи тодішнього лідера демократичної більшості в Сенаті США Гаррі Ріда, котрий глибоко цікавився космічними феноменами. Проектом керував співробітник військової розвідки Луїс Елізондо, а більшість грошей пішло в дослідний центр, очолюваний співробітником аерокосмічного агентства НАСА - мільярдером Робертом Бігелоу - другом Гаррі Ріда. Бігелоу в інтерв'ю телекомпанії CBS у травні заявив, що він абсолютно переконаний в існуванні НЛО, а також у тому, що НЛО відвідували Землю.

В архівах компанії Бігелоу містяться документи, в яких зафіксовано виявлення різних таємничих літальних об'єктів, зокрема літака, який рухався з дуже високою швидкістю без видимих ознак тяги.

Нагадаємо, Гілларі Клінтон обіцяла виборцям, у разі обрання її президентом США,  розсекретити дані про НЛО.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram