ГоловнаСвіт

США ввели санкції проти двох високопоставлених північнокорейських чиновників

У заяві Мінфіну вони кваліфікуються як "ключові керівники незаконної північнокорейської програми озброєнь".

США ввели санкції проти двох високопоставлених північнокорейських чиновників
Фото: investigator.org.ua

США внесли в  список санкцій двох північнокорейських офіційних осіб у зв'язку з їх роллю в ракетній програмі Пхеньяну.

Повідомлення про це з'явилося у вівторок на вебсайті Міністерства фінансів США, повідомляє Голос Америки.

Відомо, що зазначені особи - Кім Гин Сік і Рі Пен-Чхоль - дві з трьох головних фігур в ініційованій Кім Чен Ином північнокорейській ракетній програмі, що здійснюється всупереч вимогам міжнародного співтовариства.

У заяві Мінфіну вони кваліфікуються як "ключові керівники незаконної північнокорейської програми озброєнь".

"Кім Гин Сік, як повідомляється, - ключова фігура (в сфері) створення балістичних ракет, включаючи зусилля з переходу від рідкого палива до твердого, а Рі Пен-Чхоль, як повідомляється, - ключовий чиновник, який займається створенням міжконтинентальних балістичних ракет", - зазначається в документі.

"Міністерство фінансів направляє (санкції) проти керівників північнокорейських програм зі створення балістичних ракет в рамках ... кампанії з надання максимального тиску з метою ізоляції КНДР і досягнення повної денуклеаризації Корейського півострова. Ці дії (означають) виконання прийнятої в п'ятницю резолюції Ради Безпеки ООН, що накладає нові жорсткі санкції на Північну Корею і передбачає подальше позбавлення (Північної Кореї) можливості використовувати незаконні джерела фінансування", - заявив міністр фінансів США Стівен Мнучін.

Нагадаємо, 22 грудня, Рада безпеки Організації Об'єднаних Націй схвалила резолюцію США щодо посилення санкцій проти КНДР у відповідь на випробування міжконтинентальних балістичних ракет. Північна Корея сприйняла чергове посилення санкцій як "акт оголошення війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram