ГоловнаСвіт

У Росії генерала ФСБ засудили до 4 років колонії

Позбавляти офіцера звання і нагород суд не став.

У Росії генерала ФСБ засудили до 4 років колонії
Фото: vesti.ru

Суд засудив до чотирьох років позбавлення волі генерал-майора Федеральної служби безпеки (ФСБ), екс-командира спецгрупи "Вимпел" Володимира Подільського, а також полковника, начальника відділу управління "П" Служби економічної безпеки Сергія Горбунова.

Про це повідомляє "Коммерсантъ"

Обох офіцерів узяли під варту в залі суду. Рішення було винесено Московським гарнізонним військовим судом. Високопоставлених співробітників ФСБ визнали винними у махінаціях із працевлаштуванням. "Коммерсант" зазначає, що вирок було оголошено після 100-річного ювілею створення органів держбезпеки, який "підсудні офіцери змогли відзначити ... на волі".

За версією слідства, Подільський і Горбунов вчинили шахрайство в особливо великому розмірі, коли працювали у ФДУП "Відомча охорона об'єктів промисловості Російської Федерації" при Мінпромторгу. Слідчі вважають, що в 2012 році Подільський, ставши директором організації, а також радник голови Мінпромторгу Горбунов і його сестра Тетяна Літягіна фіктивно працевлаштували на роботу Володимира Білого, який значився в організації, сам не знаючи про це. За цей час йому виплатили зарплату в розмірі 3,3 млн рублів, яку насправді витрачали обвинувачені. Подільського також звинуватили в незаконному зберіганні боєприпасів, оскільки в його службовому кабінеті під час обшуку знайшли 100 патронів для пістолетів Макарова та Яригіна.

Держзвинувачення просило для підсудних по 4,5 року позбавлення волі. Суд визнав пом'якшувальні обставини - бойові заслуги Подільського, "який керував десятками спецоперацій", і успішну роботу Горбунова в Службі економічної безпеки, зазначає "Коммерсант". Термін було скорочено на півроку. Відбуватимуть його засуджені в колонії загального режиму. Крім цього, вони повинні виплатити по 100 тис. рублів штрафу. Позбавляти офіцерів звань і нагород суд не став.

Нагадаємо, декількома днями раніше учасницю Pussy Riot Марію Альохіну затримали біля приміщення ФСБ у Москві з банером "З днем народження, кати". Згодом її засудили до обов'язкових робіт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram