ГоловнаСвіт

У США швидкісний поїзд звалився з мосту і заблокував шосе (оновлено)

Число жертв зросло до шести.

Швидкісний поїзд національної залізничної пасажирської корпорації Amtrak № 501 зійшов з рейок на ділянці між містами Олімпія і Лейквуд в штаті Вашингтон.

Про це повідомляє телеканал CBS News з посиланням на адміністрацію штату.

За даними CBS News, поїзд їхав зі швидкістю 127 км/год., всередині перебувало 75 пасажирів. Поїзд зійшов з рейок біля міста Дюпон. Два вагони поїзда впали з залізничного моста на шосе Interstate 5 і пошкодили щонайменше сім автомобілів, спричинивши затор. За словами кореспондента телеканалу, в результаті інциденту є постраждалі, проте точна кількість поки що невідома. На місці працюють поліцейські і медики, причини аварії з'ясовуються.

Транспортне управління штату попросило автомобілістів уникати шосе Interstate 5 і шукати альтернативні маршрути об'їзду. За словами свідків, двері вагонів після аварії виявилися заблокованими, тому пасажирам довелося вибиратися назовні через вікна.

У корпорації Amtrak знають про подію з поїздом, на місці працюють аварійні бригади. Про це йдеться в повідомленні на сайті корпорації. У компанії також повідомили про декількох постраждалих в результаті інциденту. Залізничний рух на південь від міста Сіетл тимчасово призупинено, інші потяги прямують за маршрутами відповідно до розкладу.

Оновлення. Влада США повідомляє про "численні жертви" в результаті сходу з рейок пасажирського поїзда в штаті Вашингтон, повідомляє Радио Свобода.

Згідно з повідомленням Associated Press з посиланням на місцевих правоохоронців, всі загиблі - пасажири поїзда, хоча кілька вагонів впали на дорогу і зіткнулися з автомобілями. За даними медиків, 77 осіб доставлено в лікарні.

Оновлення 21:01. Водночас газета The Seattle Times і місцевий телеканал Kiro-Tv повідомляють про мінімум трьох загиблих. Уточнюється, що всі вони перебували в поїзді.

Компанія Amtrak підтвердила, що її потяг з 78 пасажирами і п'ятьма членами екіпажу на борту, який прямував в Портленд, зазнав аварії. Це був перший поїзд нової швидкісної лінії. Про причини катастрофи поки що не повідомляється.

Оновлення 22:41. Число жертв аварії потягу в США зросло до шести, повідомляє Associated press.

Очікується, що число жертв може збільшитися.

Представник влади, який вважав за краще залишитися анонімним, повідомив, що перед сходом з рейок потяг з чимось зіткнувся.

У поїзді, що впав на шосе в штаті Вашингтон, перебували 78 пасажирів і п'ять співробітників залізничної компанії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram