ГоловнаСвіт

Додон відмовився підписувати призначення міністрів з "поганою репутацією"

"Місце деяких з них за ґратами, а не у віце-прем'єрському кріслі", - заявив молдавський лідер.

Додон відмовився підписувати призначення міністрів з "поганою репутацією"
Игорь Додон
Фото: EPA/UPG

Президент Молдови Ігор Додон заявив, що не підпише указ про призначення нових міністрів і віце-прем'єрів в уряді під керівництвом Павела Філіпа.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook

"У списку кандидатів побачив багато прізвищ з поганою репутацією, які політично скомпрометували себе. Деякі з них проявили і непослідовність, і непрофесіоналізм, і опортунізм, що викликає співчуття. Місце деяких з них за ґратами, а не у віце-прем'єрському кріслі. Тому заявляю, що підпишу відставку нинішніх міністрів, але не схвалю нові кандидатури. Категорично відкидаю пропозицію демократів", - заявив Додон.

На думку президента Молдови, "парламентська більшість робить серйозну помилку цією так званою кадровою реформою", оскільки "зараз уряд стає ще політизованішим".

Раніше керівна в країні коаліція на чолі з Демократичною партією заявила про великі кадрові перестановки в уряді Павела Філіпа. Так, віце-прем'єром з питань європейської інтеграції запропонований екс-прем'єр Юріє Лянке, міністром закордонних справ - посол Молдови в Швейцарії Тудор Ульяновський, міністром економіки та інфраструктури - колишній прем'єр-міністр Кирило Габуріч, а віце-прем'єром з питань реінтеграції і Придністровського врегулювання - Крістіна Лєснік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram