ГоловнаСвіт

Британські депутати зобов'язали Мей узгодити з ними угоду з приводу Brexit

Декілька депутатів від Консервативної партії виступили проти позиції свого лідера.

Британські депутати зобов'язали Мей узгодити з ними угоду з приводу Brexit
Тереза Мэй

Палата общин Великобританії ввечері 13 грудня затвердила зміни до британського закону про вихід зі складу Євросоюзу, які вимагають обов'язкового ухвалення депутатами будь-якої домовленості щодо Brexit з Брюсселем.

Про це повідомляє DW

Відповідну поправку підтримали 309 депутатів нижньої палати британського парламенту, "проти" проголосували 305 парламентаріїв.

Відзначають, що прийняття цієї поправки, проти якої категорично виступала прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей, стало можливим завдяки тому, що декілька депутатів від її Консервативної партії приєдналися до опозиції і проголосували "за".

Дебати з цього питання вже давно відбувалися в британському парламенті. Також серед британських парламентаріїв тривали запеклі суперечки - зокрема, про точну дату Brexit, а також з приводу того, чи можуть депутати тільки затверджувати угоду про вихід зі складу ЄС, або ще й мають право вносити в неї зміни.

Напередодні депутати Європарламенту підтримали початок наступної фази переговорів про Brexit. За словами голови переговорної групи від Брюсселя в Brexit-переговорах Мішеля Барньє, нова фаза переговорів буде не легшою, ніж попередня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram