ГоловнаСвіт

У Назареті скасували частину різдвяних заходів через рішення Трампа щодо Єрусалима

Влада Вифлеєма про подібні рішення поки що не повідомляла.

У Назареті скасували частину різдвяних заходів через рішення Трампа щодо Єрусалима
Фото: pro-israel.ru

У Назареті, де, за переказами, минули юні роки Ісуса Христа, скасували частину різдвяних заходів у знак протесту проти рішення президента США Дональда Трампа визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє Голос Америки.

Назарет, найбільше арабське місто в Ізраїлі (населення міста становить 76 тисяч осіб - мусульман і християн), є одним з центрів святкування Різдва в Святій землі.

"Ми вирішили скасувати традиційні різдвяні піснеспіви і танці, тому що ми переживаємо період суперечок через те, що Трамп сказав про Єрусалим", - заявив представник міської влади Салем Шахара.

Згідно з християнською традицією, в Назареті виріс Ісус Христос. У центрі міста височіє базиліка Благовіщення, побудована на тому місці, де, за легендою, містився будинок матері Ісуса, Діви Марії.

За словами Шахари, різдвяні базари і церковні служби пройдуть в звичайному режимі.

Влада Вифлеєма, де, згідно з традицією, народився Ісус Христос, поки що не оголосила, чи планують вони також згорнути частину урочистостей з нагоди Різдва, коли в місто з'їжджаються численні паломники та туристи.

Трамп оголосив про своє рішення на минулому тижні, відступивши від давньої політики США і визнавши Єрусалим столицею Ізраїлю, що поставило під загрозу близькосхідні мирні переговори і схвилювало як арабський, так і західний світ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram