ГоловнаСвіт

Нігерія виділить $1 млрд для боротьби з "Боко Харам"

Кошти будуть вилучені урядом з рахунку, на якому зберігаються залишки доходів від продажу сирої нафти.

Нігерія виділить $1 млрд для боротьби з "Боко Харам"
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Губернатори 36 штатів Нігерії схвалили виділення $1 млрд на боротьбу з бойовиками терористичного угруповання "Боко Харам".

Про це повідомляє агентство Рейтер.

Кошти будуть вилучені урядом з рахунку, на якому зберігають залишки доходів від продажу сирої нафти, що перевищують заплановані. Цей рахунок створили 2004 року, щоб захистити бюджет від дефіциту через нестабільні ціни на сиру нафту.

На цей момент сума на цьому рахунку становить $2,3 млрд.

Угруповання "Боко Харам" (у перекладі означає "Західна освіта - гріх"), створене 2002 року, діє переважно на території Нігерії. Прихильники організації виступають за введення в країні законів шаріату і боротьбу з впливом Заходу. У квітні 2015 року, після того як Абубакар Шекау присягнув на вірність терористичному угрупованню "Ісламська держава", "Боко Харам" змінила назву на "Західноафриканську провінцію "Ісламської держави". Жертвами "Боко Харам" з 2009 року стали понад 20 тис. Осіб, ще два мільйони стали вимушеними переселенцями.

Нагадаємо, в листопаді під час вибуху в мечеті в Нігерії загинули 50 осіб. Імовірно, за вибухом стояло угруповання "Боко Харам".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram