ГоловнаСвіт

Війська Асада очистили від ІДІЛ останні райони біля Євфрату

Джихадисти продовжують утримувати позиції в багатій нафтою провінції Дейр-ез-Зор.

Війська Асада очистили від ІДІЛ останні райони біля Євфрату
Сирийская армия
Фото: www.arms-expo.ru

Сирійські урядові війська та їхні союзники очистили останні ізольовані райони, підконтрольні "Ісламській державі" (ІДІЛ) на західному березі річки Євфрат.

Про це повідомляє AFP з посиланням на правозахисну організацію "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR).

"ІДІЛ більше не присутній на західній стороні річки", - заявив глава SOHR Рамі Абдельрахман.

Разом з тим в SOHR відзначили, що джихадисти досі присутні в районах на східному березі річки на півночі провінції Дейр-ез-Зор, багатій нафтою.

"Їхня більшість припадає на східну частину Євфрату, де вони ще утримують вісім відсотків провінції Дейр-ез-Зор", - зазначив Абдельрахман.

Сирійське державне інформаційне агентство SANA напередодні заявило, що сирійські війська та союзні сили відбили в ІДІЛ близько двох десятків міст і сіл на західній стороні річки. Відзначається, що ІДІЛ також зберігає незначну присутність в східних частинах центральних провінцій Хомс і Хама, а також поблизу Дамаска.

Раніше повідомлялося, що ІДІЛ втратила майже всю територію, яка перебувала під її контролем. А напередодні президенту РФ Володимиру Путіну доповіли про повний розгром "Ісламської держави" в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram