ГоловнаСвіт

Південна Корея провела антитерористичні навчання напередодні Олімпіади

Міноборони Південної Кореї відзначало, що КНДР може вдатися до терористичних чи кібератак, щоб зіпсувати подію міжнародного рівня.

Південна Корея провела антитерористичні навчання напередодні Олімпіади
Фото: EPA/UPG

Південна Корея напередодні проведення в країні зимових Олімпійських ігор провела навчання із забезпечення безпеки.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Навчання включали в себе підготовку до протидії можливим терористичним атакам, у тому числі до ситуації із заручниками, наїзду автомобіля на стадіон і бомби, прикріпленої до безпілотника", - йдеться в повідомленні.

У навчаннях, проведених біля олімпійського стадіону в Пхьончхані, який розташований за 80 км від укріпленого кордону з КНДР, взяли участь близько 420 осіб, у тому числі поліцейські і пожежники.

Напередодні Міноборони Південної Кореї відзначало ризик того, що КНДР може вдатися до терористичних або кібератак, щоб зіпсувати подію міжнародного рівня.

Так, за даними офіційних представників уряду Південної Кореї, безпеку на зимових іграх будуть забезпечувати близько 5000 військовослужбовців.

Оргкомітет Ігор 2018 року (POCOG) в Пхьончхані також найняв приватну компанію з питань кібернетичного захисту для запобігання хакерським атакам з боку КНДР.

Нагадаємо, 5 грудня МОК відсторонив збірну Росії від Олімпіади-2018 через допінг. Згодом Росія вирішила брати участь в Олімпіаді-2018 під нейтральним прапором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram