ГоловнаСвіт

Угруповання "Боко Харам" змінило назву

Нігерійські бойовики продовжують зміцнювати зв'язки з "Ісламською державою".

Угруповання "Боко Харам" змінило назву
"Боко Харам"
Фото: novostiua.net

Угруповання "Боко Харам" змінило назву на "Західноафриканську провінцію Ісламської держави" (Islamic State's West Africa Province, ISWAP).

Про це повідомляє The Independent.

За даними видання, перейменування бойовики відзначили атакою на острів Карамга, де розташована база збройних сил Нігеру. Напад стався в суботу, 25 квітня. Тоді ісламісти з 10 моторних каное висадилися на острові і вступили в бій з гарнізоном. Військові зазнали важких втрат.

Угруповання "Боко Харам" присягнуло на вірність "Ісламській державі" (ІД) ще на початку березня, але назва ISWAP з'явилася в листівках бойовиків тільки зараз. Не виключено, що зміцнення зв'язків з ІД призведе до активізації діяльності ісламістів в Африці.

Ісламістське угруповання "Боко Харам" (в перекладі означає "Західна освіта - гріх"), а нині ISWAP, створене 2002 року. Воно виступає за введення шаріату на всій території країни і боротьбу зі "згубним" впливом Заходу. Угруповання діє в основному на території Нігерії і в сусідніх із нею країнах. Воно відповідальне за значну частину терактів, скоєних у Нігерії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram