ГоловнаСвіт

На Західному березі Йордану почалися сутички між палестинцями та ізраїльськими військовими

Поки що про постраждалих у результаті сутичок не повідомляли.

На Західному березі Йордану почалися сутички між палестинцями та ізраїльськими військовими
Архив
Фото: EPA/UPG

На Західному березі річки Йордан почалися сутички між ізраїльськими військовими і палестинцями, які виступають проти рішення США визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє The Associated Press.

Одночасно із цим у Газі протестувальники палили портрети президента США Дональда Трампа і прем'єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, а також американські й ізраїльські прапори.

На Західному березі натовпи протестувальників почали палити шини і кидати каміння в ізраїльських військових. У Вифлеємі війська застосували водомети і сльозогінний газ, щоб розігнати мітингувальників.

У Рамаллі, де засідає парламент Палестини, протестувальники також палили шини.

Поки що про постраждалих у результаті сутичок не повідомляли.

Нагадаємо, напередодні президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва до цього міста.

У відповідь вісім країн скликали Радбез ООН для обговорення ситуації, що склалася після рішення президента США Дональда Трампа. Крім того, лідер ХАМАС закликав палестинців до нової інтифади, а Туреччина заявила, що не визнає рішення США щодо Єрусалима. Також послу США в Іраку вручили ноту через рішення Трампа про Єрусалим.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram